Ce parere aveti despre acest anime?
Eu l-am vazut in mare si pot spune ca este copia identica a lu' Slayers, doar ca actiunea se petrece in viitor. Ambele anime au acelasi autor si, atat openingurile de la Slayers cat si melodia Infinity (op. de la Lost Universe) sunt cantate de Megumi Hayashibara
Sunt cateva asemanari evidente intre aceste anime:
Kane, personajul principal, seaman mult prea bine cu Lina, (are pana si obiceiu sa bage in el ca spartu).
Canal (stiu ca e cam tampit numele) seamana perfect cu Sylphiel la personalitate
plus ca, pe langa simbolurile magice si Spada Luminii, prezenta in ambele anime mai apare un personaj comun: Lordul Cosmarurilor (ala blondu care se bate cu Kane). poate fi vazut in forma sa originala si in openingul seriei Slayers next
Insa sfarsitul difera in totalitate. Slayers are un happy end (cel putin try-ul ca revolution nu se stie) pe cand Lost Universe se incheie superb...si tragic.
Desi are mai toate episoadele vesele, spre final actiunea devine misterioasa, iar in ultimul episod Canal dispare si Kane, personajul principal, moare pentru a-l nimici pe Lordul Cosmarurilor